Αποτελεσματικές θεραπείες για τη διασκέδαση των μυκήτων των νυχιών

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατων μελετών, έχει αποδειχθεί ότι κάθε τρίτος κάτοικος της γης έχει μολυνθεί με μύκητα νυχιών με τη μία ή την άλλη μορφή. Ταυτόχρονα, οι μυκητιασικές λοιμώξεις δεν ήταν τόσο συχνές πριν από μισό αιώνα. Αυτό εξηγείται κυρίως από την υψηλή πυκνότητα πληθυσμού, επειδή το παθογόνο ανεβαίνει στα πόδια του σε πισίνες, αποδυτήρια και άλλους δημόσιους χώρους.

Λόγω του επιπολασμού της νόσου, μια ποικιλία φαρμάκων εφευρέθηκε εδώ και πολύ καιρό. Τα φάρμακα χωρίζονται σε τρεις κύριες ομάδες. Οι λαϊκές συνταγές ξεχωρίζουν επίσης. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις διάφορες επιλογές και να δούμε αν υπάρχει καλύτερη θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών.

Αποτελεσματικά φαρμακευτικά προϊόντα

Η θεραπεία κατά του μύκητα των νυχιών μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο με τη βοήθεια ψεκασμού όσο και με επίχρισμα με πάστα, και λαμβάνοντας αντιμυκητιακά δισκία με κάψουλες. Η σύγχρονη φαρμακολογία προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία ουσιών και από τις δύο ομάδες. Στην αποτελεσματικότητά τους, διαφέρουν ως προς την επίδρασή τους στο παθογόνο. Μερικά έχουν καλύτερα αποτελέσματα στη μαγιά, ενώ άλλα είναι καλύτερα στο χειρισμό μούχλας. Υπάρχουν επίσης καθολικά αποτελεσματικές θεραπείες για τον μύκητα των νυχιών, αλλά η υψηλής ποιότητας θεραπεία είναι αδύνατη χωρίς σαφή διάγνωση.

Διασκεδαστικά δισκία μύκητα toenail

Ομάδα Azole

Τα θεραπευτικά σύμπλοκα αυτής της ομάδας έχουν διπλή επίδραση στους παρασιτικούς οργανισμούς:

 1. Διασπά την αναπαραγωγική δραστηριότητα των μικροοργανισμών καταστρέφοντας τα σπόρια τους.
 2. Αυτά τα αντιμυκητιακά φάρμακα για τα νύχια επηρεάζουν την κυτταρική δομή των παρασίτων, διαλύουν την κυτταρική μεμβράνη, η οποία οδηγεί στο θάνατό τους.

Ένα παρόμοιο φάρμακο κατά του μύκητα μπορεί να παρασκευαστεί σε οποιαδήποτε μορφή: δισκία, κάψουλες, με τη μορφή εναιωρημάτων, αλοιφών και πηκτωμάτων. Μια θεραπεία με αζόλη είναι η καλύτερη για τη θεραπεία μολύνσεων από ζύμες και μούχλα.

Κάθε ένα από τα φάρμακα έχει τα δικά του ανάλογα. Γενικά, οι ουσίες αυτής της ομάδας είναι αρκετά διαδεδομένες και δεν είναι δύσκολο να τις αγοράσετε από φαρμακείο.

Ομάδα μορφολίνης

Ένα κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα τέτοιων σκευασμάτων είναι η παρουσία αμορολφίνης ως το κύριο δραστικό συστατικό. Η δράση του οδηγεί σε διακοπή των ενδοκυτταρικών διεργασιών στα μυκητιακά σπόρια, επομένως οι παρασιτικές μορφές σταματούν να πολλαπλασιάζονται και τελικά πεθαίνουν.

Φάρμακα για μύκητες των νυχιών

Ομάδα αλλυλαμίνης

Ένα χαρακτηριστικό των φαρμάκων αυτής της ομάδας είναι η γρήγορη εξάλειψη των ερεθιστικών συμπτωμάτων του μύκητα των νυχιών: κνησμός, κάψιμο και απολέπιση του δέρματος. Χρησιμοποιούνται μόνο όταν μια μυκητιασική λοίμωξη έχει επηρεάσει μόνο μέρος της πλάκας χωρίς να επηρεάζει τους εσωτερικούς ιστούς. Τα περισσότερα από αυτά τα φάρμακα είναι τοπικές ουσίες, οπότε τις περισσότερες φορές συνταγογραφούνται στο αρχικό στάδιο, όταν μπορείτε να κάνετε χωρίς χάπια.

Το καλύτερο αποτέλεσμα των παρασκευασμάτων αλλυλαμίνης επιτυγχάνεται έναντι των candida, dermatophytes και καλούπια. Τα πηκτώματα και τα δισκία που κατασκευάζονται από το πόδι και τον ιστό των νυχιών του αθλητή καταστρέφουν την κυτταρική δομή αυτών των παρασίτων ταχύτερα.

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη θεραπεία

Όλες οι αναφερόμενες ομάδες φαρμάκων για τον μύκητα μπορούν να αγοραστούν χωρίς ιατρική συνταγή, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει. Το γεγονός είναι ότι η αποτελεσματική θεραπεία του μύκητα είναι δυνατή μόνο μέσω της γνώσης του συγκεκριμένου τύπου παθογόνου και ο ασθενής δεν μπορεί να το προσδιορίσει ο ίδιος. Επομένως, είναι καλύτερο να ζητήσετε ιατρική βοήθεια και να υποβληθείτε σε διάγνωση εγκαίρως.

πηγαίνετε στο γιατρό σχετικά με τον μύκητα των νυχιών

Οι αρνητικές συνέπειες μιας λανθασμένης διάγνωσης και παραβιάσεων κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορούν να εκφραστούν ως εξής:

 1. Η θεραπεία για ονυχομυκητίαση διαρκεί συνήθως από έναν έως αρκετούς μήνες. Σε σοβαρές μορφές, μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να απαλλαγούμε από τον μύκητα. Η θεραπεία με λάθος φάρμακα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν οδηγεί σε θετικό αποτέλεσμα, αλλά κοστίζει πολύ χρόνο και χρήμα.
 2. Εάν, στην αυτοθεραπεία, ακόμη και αποτελεσματικά χάπια κατά του μύκητα των νυχιών και οι αλοιφές επούλωσης αλλάζουν συνεχώς, τότε αντί του θετικού αποτελέσματος, το παράσιτο, αντίθετα, καθίσταται ανοσοποιητικό στις ουσίες και ενισχύεται μόνο.
 3. Μετά από μια διακοπή της θεραπείας, τα συμπτώματα της λοίμωξης επανεμφανίζονται συνήθως και η ασθένεια εξελίσσεται ακόμη περισσότερο, αν και πρόσφατα μπορεί να φαίνεται ότι το φάρμακο βοηθά.

Αυτοί οι κύριοι παράγοντες καθορίζουν την ανάγκη να επικοινωνήσετε με έναν δερματολόγο ή έναν μυκολόγο, ώστε ο γιατρός να μπορεί να συνταγογραφήσει μια αποτελεσματική θεραπεία για την ονυχομυκητίαση.

Αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες

Εκτός από τα φάρμακα, είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί ο μύκητας των νυχιών με λαϊκές θεραπείες. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να εμπιστεύεστε τους ειδικούς γιατί:

 • η συγκέντρωση δραστικών ουσιών στα φάρμακα είναι πάντα υψηλότερη από ό, τι στις οικιακές μεθόδους
 • τα φαρμακολογικά παρασκευάσματα για τη θεραπεία λοιμώξεων είναι ειδικά προσαρμοσμένα ώστε να μεγιστοποιούν την επίδραση στον παθογόνο οργανισμό.
 • Η θεραπεία του μύκητα των νυχιών με ξύδι, ιώδιο, πίσσα και άλλες ουσίες μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και άλλες σχετικές επιπλοκές.

Γενικά, οι συνταγές παραδοσιακών φαρμάκων χρησιμοποιούνται καλύτερα ως πρόσθετη θεραπεία για λοίμωξη των νυχιών. Ποιο είναι καλύτερο εξαρτάται από το παθογόνο, αλλά πολλά από τα πιο κοινά μπορούν να διακριθούν, τα αποτελέσματα των οποίων είναι αρκετά αποτελεσματικά.

Μια κοινή μέθοδος είναι η θεραπεία με kombucha. Είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών. Ταυτόχρονα, πολλές συνταγές είναι δημοφιλείς:

 1. Μπορείτε να πάρετε ένα δίχρωμο βάμμα του οργανισμού τσαγιού και να το βράσετε. Στη συνέχεια το υγρό φέρεται σε θερμοκρασία δωματίου. Πριν πάτε για ύπνο, βαμβάκι εμποτισμένο με αυτό το βάμμα εφαρμόζεται στο μολυσμένο νύχι. Ο επίδεσμος αφαιρείται το πρωί. Η μαλακή περιοχή του νυχιού μειώνεται με ψαλίδι και γειώνεται με ένα αρχείο. Στη συνέχεια, η διαδικασία επαναλαμβάνεται ξανά.
 2. Υπάρχει ένας άλλος τρόπος να χρησιμοποιήσετε μόνοι σας το μανιτάρι. Μια μικρή ποσότητα αλέθεται σε πουρέ και απλώνεται στο μολυσμένο νύχι. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται 2-3 προσεγγίσεις την ημέρα. Αυτή η μέθοδος οδηγεί στην αξιολόγηση των μεθόδων χρήσης του kombucha.
Kombucha για θεραπεία μυκήτων νυχιών

Άλλες δημοφιλείς λαϊκές θεραπείες βασίζονται στο ξίδι. Μπορείτε να κάνετε μπάνιο με αυτήν την ουσία και να σηκωθείτε. Αλλά πριν από τη διαδικασία, πρέπει σίγουρα να προετοιμάσετε το καρφί:

 • πρέπει να τρίβεται με ένα αρχείο.
 • κόψτε την άκρη που καταστράφηκε από τον μύκητα.
 • μουλιάστε σε ζεστό νερό.

Όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο, βεβαιωθείτε ότι η συγκέντρωση ξιδιού στο μπάνιο δεν είναι υψηλή. Διαφορετικά, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. Το πόδι μπορεί ακόμη και να ζεματιστεί.

Και πριν πάτε για ύπνο, πλύνετε τα πόδια σας και φορέστε κάλτσες εμποτισμένες με ξύδι. Σε ένα όξινο περιβάλλον, τα σπόρια των μικροοργανισμών πεθαίνουν, γεγονός που επιβραδύνει σημαντικά την εξάπλωση της νόσου.

Υπάρχουν επίσης πολλές συνταγές για την παραδοσιακή ιατρική με βάση τη φυσική πίσσα σημύδας:

 1. Μπορείτε να λερώσετε σαπούνι πίσσας στην πληγείσα πλάκα νυχιών.
 2. Μια άλλη δυνατότητα είναι να χρησιμοποιήσετε μια υγρή ουσία.
 3. Το βράδυ εφαρμόζεται τριμμένο σαπούνι, γίνεται επίδεσμος ή το καρφί κολλάει με γύψο. Έτσι μετά από μερικούς μήνες μπορείτε να ξεχάσετε τον μύκητα.

Οι μέθοδοι εναλλακτικής θεραπείας των παθολογιών στα νύχια είναι καθολικές. Ωστόσο, για να βελτιωθούν τα αποτελέσματα της θεραπείας, είναι καλύτερο να διαπραγματευτείτε τη χρήση τους με τον θεράποντα ιατρό. Μόνο ένας ειδικός μπορεί να σας πει τον καλύτερο τρόπο για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών.

Υπάρχουν πολλά φάρμακα διαθέσιμα για τη θεραπεία του μύκητα των νυχιών. Διαφέρουν ως προς τη μορφή απελευθέρωσης, τον τύπο του δραστικού συστατικού, το κόστος και τη διάρκεια της θεραπείας. Η καλύτερη θεραπεία για τον μύκητα των νυχιών είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί επειδή καθένας από αυτούς τους τύπους είναι αποτελεσματικός σε διαφορετικούς βαθμούς έναντι ορισμένων παθογόνων μυκητιασικών λοιμώξεων. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αφήσετε την επιλογή της πορείας θεραπείας σε ειδικούς.